Vliegen

Vliegen vanaf Schiphol

Er zijn in totaal bijna honderd luchtvaartmaatschappijen die hun vliegtuigen laten landen en vertrekken op Schiphol. Het vliegveld is de thuishaven van de volgende Nederlandse luchtvaartmaatschappijen:

 • ArkeFly
 • Corendon
 • KLM
 • Martinair
 • TransaviaVertrekhallen en gates

Schiphol beschikt over drie vertrekhallen, vertrekhal 1, 2 en 3. In vertrekhal 1 kunt u inchecken voor vluchten van Transavia en in vertrekhal 2 wordt voornamelijk voor de vluchten van SkyTeam en KLM ingecheckt. In vertrekhal 3 kan worden ingecheckt voor sommige low-costmaatschappijen. Daarnaast is deze vertrekhal bedoeld voor het inchecken voor de meeste vluchten naar gebieden die niet onder de Schengenlanden vallen. Schengenlanden zijn landen waartussen geen grenscontrole voor personen plaatsvindt. Voor vluchten vanaf Nederland geldt dat de meeste Europese landen Schengenlanden zijn.

De luchtvaartmaatschappij heeft in totaal 93 officiële gates. Deze gates zijn onderverdeeld in acht pieren en hier komt u terecht nadat u de aankomsthal heeft gepasseerd. Alle pieren zijn met elkaar verbonden en het is mogelijk om naar een andere pier te gaan, zelfs als u de aankomsthal heeft gepasseerd. Dit is enkel niet mogelijk bij pier M. De gates van pier B en C zijn bedoeld voor vluchten naar Schengenlanden en de gates van pier E, F en G zijn bedoeld voor vluchten naar niet-Schengenlanden. Pier D is onderverdeeld in twee gedeeltes: één met gates voor vluchten naar Schengenlanden en één met gates voor vluchten naar niet-Schengenlanden. Vanaf de gates op pier H vertekken vluchten van low-costmaatschappijen naar niet-Schengenlanden en vanaf pier M vertekken vluchten van low-costmaatschappijen naar Schengenlanden.

nchecken op Schiphol

Als u wilt inchecken voor een vlucht vanaf Schiphol, kunt u dit op drie manieren doen. Zo kunt u op de luchthaven inchecken bij de balie van uw luchtvaartmaatschappij. U dient dan twee tot drie uur van tevoren aanwezig te zijn. Het inchecken bij een balie zal meer tijd kosten dan inchecken op de andere twee manieren. Als u op de luchthaven zelf wilt inchecken, kunt u dit dan ook beter doen bij één van de Self-service check-in kiosken. Met behulp van de kiosken kunt u snel en gemakkelijk zelf inchecken. U dient dan alsnog een aantal uur van tevoren aanwezig te zijn. De eenvoudigste manier van inchecken is thuis inchecken via internet. Dit kunt u doen via de website van uw luchtvaartmaatschappij. Het is vaak al mogelijk om dit uren van tevoren te doen en u kunt dan ook een stoel selecteren. Thuis inchecken via internet levert een tijdsbesparing op, want u hoeft op Schiphol enkel nog uw ruimbagage af te geven.


Parkeergelegenheid

Op Schiphol vindt u diverse parkeergelegenheden van verschillende maatschappijen. Het is mogelijk om slechts een paar uur te parkeren, maar u kunt hier ook een aantal weken of langer uw auto laten staan. Het verschilt per maatschappij hoe lang u hier kunt parkeren en ook de beveiliging van de parkeergelegenheden wil nog wel eens verschillen. Schiphol kent in totaal acht maatschappijen die parkeergelegenheid aanbieden:

 • Schiphol Smart Parking
 • Schiphol Park & Travel
 • Schiphol Business Parking
 • Schiphol Valet Parking
 • Schiphol Excellence Parking
 • Schiphol Short Stop Parking
 • Schiphol Visitors Parking
 • Schiphol Privium Parking

Werken op de Luchthaven